LEHETőSéG

Sziasztok !

Szeretném mindenkinek falajánlani a

LEHETőSéGET

hogy bemutathassa a trakiját.

Amit kérek : Traki neve, egy pár kép ( folyamatosan lehet feltölteni majd őket ) és egy e-mail cím.

Ezt a 3 dolgot elküldöd Nekem a

t010traktor@gmail.com

címre, és Én megcsinálom Neked a saját oldalt.

És milyen lesz a végeredmény !?

Itt a hírdetés alatt megnézheted :-)

↓    ↓     ↓       Bemutatom a traktorom       ↓     ↓     ↓

 F O N T O S ! ! !

 

Én a mai napon megkaptam a papírt!

A véleményem, hogy akinek ilyen trakija van az szerintem mindenképpen kérjen tőle egy példányt.

Tartalmaz 2 minőségi bizonyítványt:

1. A trakié

2.Talajmaró, pótkocsi, fűkasza, töltögető eke és eke

Van benne 4 melléklet:

1. Feltöltési mennyiségek

2. Motor pótalkatrészek katalógusa

3. Csapágyak, szimeringek

4. Elektromos vázlat

És mindezek felett 54 szöveges oldal ( MAGYARUL ) és az oldalak 29 ábrával

vannak megtűzdelve! 

Nem akarok senkinek a zsebében túrkálni, de asszem 4000 Ft nem egy akkora összeg,

( ma már csak megkeresni nehéz ) viszont tényleg sok a hasznos infó benne és

úgy gondolom, hogy eladásnál is érhet valamit a dolog.

Mert ha rákérdez a vevő, hogy rendszám, akkor elé lehet ezt tenni,

hogy : - Ezzel a papírral lehet menni és vizsgáztatni!

És ezzel lehet menni és vizsgáztatni ! ! !

 

------------------------------------------------------

 

Ez egy levelezés bemásolt 3 levele és azért tettem ide be, mert úgy gondolom, hogy sokakat érdekel a dolog és szeretnénk megkönnyíteni a menetét.

Természetesen a történetben szereplő nevek és helységek meg lettek változtatva, hogy ne okozzon kellemetlenséget a publikálás a levél írójának.

 

Zoli & Zöldrendszám története

 

....

Magyarul a közuton történő közlekedés elkerülhetetlen.Mivel én magam is Mg gépszerelő volnék (és nem azért mert máshová nem vettek fel, hanem már az oviban se tűzoltó se vadakat terelő juhász nem akartam lenni csak és kizárolag traktoros!) építettem én trakit csak az ilyen csettegöket felénk megfelelő összekötetések nélkül (bezzeg az alföldön) levizsgáztatni.... modjuk van az a pénz de sajna nem az én bukszámban persze.

 Így aztán gondoltam egy merészet veszek valami gyárit,(kinaiak több okból,TZ4K14B és társai föleg anyagi okokból)kizárva és itt már ott tarunk ,hogy Nagykanizsán vettem egy 95%-ban gyári állapotu (látszolag) megkimélt AMZS-K trakit háromszög rendszámmal (veterán börzén 400Ft-ért kelt el darabja Siófokon).

 A volt Tulaj mtz T-012 ként hirdette, Ő se és persze Én se voltam tisztába a tipussal (t010 oldal akkor sajna még nem létezett) ezért az adásvételibe is T-012 szerepelt.

 Aztán fogtam a két rendszámot és NAGYON boldogan (és annál naivabban) bebalagtam a Közúti hatósághoz Szf.vár-ra.

Onnan elsőre "kidobtak az ajtón de én visszamásztam az ablakon" játék, és egyéb közelharcok után nem kevés lóvé ellenében megtuttam ,hogy az egyik háromszög a gépé a másik pedig egy kis poté volt.Mindketőt az eső forgalombahelyezést követő ötödik évben (magyarul az első műszaki lejártakor véglegesen kivonták a forgalomból). Fojt.köv. Üdv.Zoli

 

A pótkocsit illetöen még csak-csak ,de a traki esetében kitörölhetem a .........am a háromszög táblákkal mert XYZ mitom én törvény alapján a károsanyag kibocsátás miatt nem lehet 2007-től ujra forgalomba helyezni ilyesmit.(persze kiskapuk vannak de szintén csak pénzeseknek veterán minősítés stb)

 Vagyis maratt a zöld r. verzió.Hézagos ismeretekkel irány az Okmány rém iroda (ahogy azóta én hívom) vittem az Ayukám östermelőiét meg egy frissen kötött kötelező biztosítást lasújárműre.

 Mint kiderült a Z.R. igazábol nem (pontosabban nem csak) géphez kötött dolog hanem névre szóló ezért ildomos nekem is őstermelővé válnom,mert a traki adásvételie természetesen az én nevemre szól.

Az ős t.-vé vállás nem nagy cucc!-)) 1000 pénz (mert az -az első lépés) , tuljdonilap,helyrajzi szám(különben el sem hiszik hogy van egy zsepkendőnyi kis telkecskéd) "oszt sanyi". Viszont itt egy ujabb csavar a büokráciától mert 1 sima csóringer ős t.-nek nem jár Z.R. ,csak a regisztrált ős t.-nek(birsz még követni) Nem egyszerü, ráadásul a kontra anya a csavaron mert ugye az elengethetetlen , reg.ős t. csak az lehet akinek van adószáma stb.

(Lehet ,hogy én "hülye" vagyok de mi a pics..nak mikor még soha egyetlen fű szálat se adttam el soha!?)

Ok.látszolag minden összeált!?Vissza az Okmány rém hivatalba , ismét padlofogás:Sajnos (igy kezdik) azt a multkor elfelejtettük ,de kellene gépkőnyv ,másolat is megfelel (teszik hozzá nagyvonaluan) meg kellene megfelelőségi,mínőségi bizonyítvány is.(lelki szemeim elött már láttam ahogy ugrálok az ügyintézö tetemén.....stb.stb.) De végul csak simán távoztam.

 Eég kitartó vagyok ugy-hogy sebaj montam és fogtam a telefont érdeklőttem,kuncsorogtam egy csomó benzint elkocsikáztam mire végül előkukáztam a szóbanforgó okmányokat. Folyt.köv. Üdv.Zoli

 

Nos végre (4hónap után)valóban miden összeált és emelt fővel mehettem az Okmány rém hivatalba.(tény mikor a kötelezöt megkötöttem mivel rendszámot nem tuttam produkálni így x munkanapon belül az mindíg érvényét veszítette ezért újra &újra viszautalták a lovét én meg mentem szorgalmasan és kötöttem  és csak kötöttem ,de legalább jól elvoltunk én meg a biztósító  társaság)

 Tehát ott áltam és nem volt több kifogás(dehogy nem)és végre kezdetét vette a hatalmas adminisztráció!

Nem láttam a kulisszák mögé de valami programba pötyögte be az adatokat ami a T-012 típust nem de a T-16m eszközhordót igen(szerencsére) már ismerte így arra a kérdésre hogy mi a jármű jellege határozottan rávágtam:eszközhordozó innen kezdve már sinen voltunk(végre).

 Két hét múlva átvehettem a rendszámot tizenpárezer forint ellenében a hozzátartozó papirokkal együtt, kaptam némi oktatást a használatát illetöen azt inkább már nem részletezném.

 Tény én nem szerettem volna mást csak törvénytisztelő álampolgári magatartást tanusítva közlekedni egy lasújárművel ami szakadéknak hátszéllel se megy 20-nál gyorsabban stb.

 

 Úgy gondolom elgondolkottató. (vagy nem?) vége Üdv. Zoli

 

Ennyi a levél.

De, hogy legyen valami szép vége is a dolognak, így telefonos egyeztetés után megbeszéltem

a levél írójával, hogy mivel azt a könyvet Ő  másolatként rendelte és vette a kiadótótól és

ezt rendszámozás esetén elfogadják műbizonylatnak ha gondoljátok

felkinálja megvételre a teljes könyv másolatát.

Nem, ingyenesen nem tudjuk megoldani, mert volt vele költség szépen, de úgy gondolom,

hogy egy néhány ezer forintos kiadás senkit nem vág földhöz akinek erre szüksége van

és így legalább az Ő költségei is megtérülnek valamelyest.

Felhívom a figyelmeteket ! 

Nem rendszámozza fel a trakitokat, de a rendszámhoz szükséges

könyv után nem kell szaldgálni annak aki szeretne rendszámot.

Szerintem egy kitaposott út mindenkinek nagy könnyebséget jelent. :)

Ha valakit érdekel a dolog tudja az e-mail címemet.

Írjatok Nekem és megszervezem a kapcsolatfelvételt.

Robi